sohbet

5 Temmuz 2007 Perşembe

Hürriyet'in Barış ayıbı

Hürriyet gazetesi yine yaptı yapacağını.. Barış Akarsu'nun son saatlerine onu sevenlerine saygısızlık ettiler. Son saatlerinde bile Barış'a rahat yüzü vermediler. Yogun bakım odasında gizlice girip fotoğraflarını çektiler.

Ölümle pençeleşen sanatçının koma halindeki fotoğraflarını DHA logosuyla sitelerinde yayınladılar..

Fotoğrafları yayına koyan gazete, yaptığının arkasında duramadı.. 'Gazetecilik adına bunu yaptım' da demedi, diyemedi. Fotoğrafları sabah saatlerinde siteden kaldırdılar. Üstelik kıvırarak hiç bir şey olamışcasına bu işi yaptılar.

Fotograflar saatlerce yayında kaldı.. Tepkileri ve savcılığın soruşturma başlattıklarını açıklamasını düşünmüş olmalılar ki, fotoğrafları yayından kaldırdılar.

Geceyarısından sabah saat 08.00'e kadar yayında kaldı, Bir anda buhar olan fotoğraflar için internet sitesi kıvırma yolunu seçti.

DHA logosuyla yayınladıkları fotoğraflara sır süsü vermeye çalıştılar. "CD’deki fotoğrafların sırrı" başlığıyla verilen haberde kimliği belirsiz bir kişinin zarf içinde DHA'nın canlı yayın aracına CD bıraktığını yazdılar..

İyi niyetli ve basını çok düşünen kişinin bedavadan bu CD'leri DHA'ya nasıl bıraktığı ise izah edilemedi. Üstelik sanatçının ölmeden 5 saat önceki görüntüleri bile paraya çevrilmişken..

Böylesine görüntüleri çeken kişinin CD'yi bırakıp gitmesi inandırıcı bulunmadı.

Bir diğer rezalet de Hürriyet'in pişkinliği oldu. Fotoğrafları yaklaşık 8 saat yayında tutan site, fotoğrafların bazı internet siteleri ile televizyonlarda yayınlanması üzerine Bodrum Cumhuriyet Savcılığı’nın talimatı ile inceleme başlattığını yazması oldu..

Eh bu kadarını yapsa yapsa Hürriyet yapardı. Haberleri ustaca çevirme işini ne de olsa iyi biliyorlar. Alkışlar Hürriyet'e!..
İnternethaber-Oktay Sağlam

1 yorum:

diloş dedi ki...

ya bu kadarda olmaz yani bi insan bi insan komadayken bu hareket yapılmaz tam bi terbiyesizlik yapmışlar:( barış akarsuyu gerçekten çok seviyodum ve ölmesine çok üzüldüm allah annesine ve babasına yardım etsin